• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Kattenkam en borstels

Merken
Furminator kat langharig
€36,95
Furminator kat kortharig
€35,95
Vachtkam kat zeer fijn
€19,99

Kattenkam en borstels

Verzorging

Katten besteden veel tijd aan het verzorgen van hun vacht. Dankzij hun ruwe tong kunnen ze hun vacht goed schoonhouden. Toch is het fijn dat je katten met (half-) lang haar een handje helpt in de verzorging van de kattenvacht. Dit doe je om klitten in de vacht te voorkomen. Ook met een kortharige kat heb je baat bij een kattenkam. Wanneer je ondersteunt in de verzorging van je kat bouw je vertrouwen op. Ook blijven katten die goed verzorgd worden gezonder. Borstelen stimuleert de bloedcirculatie en versterkt de spieren van de kat. Zoals gezegd kan een kat zich dus in de basis prima zelf verzorgen. In de stekels op de kattentong zit keratine, dit verzorgt de vacht. De kat verwijdert vuil uit de vacht. Helaas voor de kat zijn er ook lichaamsdelen waar ze niet bij kan, de kat moet dan gebruik maken van haar pootjes.

Wisselen van vacht

Van origine wisselt de kat eens per jaar van vacht, in de lente. Dit heeft te maken met de temperatuur buiten. Omdat katten vaak veel tijd binnen zijn verharen huiskatten het hele jaar door. Nadeel hiervan is dat je haren verspreid door je hele huis terugvindt. Daarnaast slikt de kat een deel van haar haren in. Ingeslikte haren kunnen haarballen vormen die meestal weer worden uitgebraakt. Wanneer een kat de haarballen niet kwijt kan levert dit soms ernstige gezondheidsproblemen op. Je kunt dit voorkomen door het actief bijhouden/helpen verzorgen (kammen/borstelen) van de vacht waardoor de kat minder haar inslikt óf door je kat speciaal, aangepast, voedsel te geven.

Kattenkam of borstels

Om je kat extra te verzorgen kun je verschillende kammen en borstels aanschaffen. Welke kam of borstel voor jouw kat geschikt is verschild per kattenvacht. Je kunt dit het beste controleren door verschillende kammen uit te proberen. Begin met vachtverzorging als je kat nog kitten is, zodat hij/zij kan wennen aan deze vorm van verzorging. Kam je kat alleen als deze rustig is, hij/zij koppelt dan de kam of borstel aan een ontspanningsgevoel. Bij katten met langer haar is de extra verzorging nog belangrijker: er blijft meer vuil in de vacht hangen en de kat heeft dus meer hulp nodig bij het onderhouden van de vacht. Schaf daarom een kattenborstel of kattenkam aan.