• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Reismand

Merken
Karlie reistas star
€39,95
Trixie draagtas maxima beige / bruin
€73,95
Trixie reistas malinda brons
€26,99
Trixie reistas adrina zwart
€24,99
Curver cat carrier rotanstijl antraciet/grijs
€43,95
Curver cat carrier rotanstijl mocca/gebroken wit
€43,95
Trixie kattenbeschermnet zwart
€19,99
Ferplast atlas met kussen assorti
€36,75
Imac reismand linus roze
€21,99
Imac reismand linus taupe
€21,99
Imac reismand carry sport taupe
€17,95

Reismand

Reismand

Voor katten is onderweg zijn vaak geen pretje; schaf daarom een goede reismand aan. Om de reistijd zo prettig mogelijk door te komen is het belangrijk dat je een katten-vervoer box, -bench of -vervoersmand koopt. Deze zijn er in veel verschillende soorten en maten.

Los vervoeren

Een kat los vervoeren in bijvoorbeeld de auto is heel gevaarlijk. De kat kan de bestuurder afleiden, wat tot ongelukken kan leiden. In het openbaar vervoer loop je het risico dat de kat uit schrik wegloopt. Daarom is een katten-vervoer box zo belangrijk.

Formaat en aantallen

Wanneer je een katten-vervoer box uitzoekt is het belangrijk rekening te houden met het formaat van je kat. Zorg dat ze zich vrij kan bewegen. Kittens kun je over het algemeen best met z’n tweeën in één box vervoeren, met katten is dat minder verstandig. Sommige vervoersboxen hebben een stoffen binnenkant. Hou dan rekening met het feit dat ze minder hygiënisch zijn: uit angst kan de kat soms de urine laten lopen; controleer dus of je de stof kunt uitwassen.

De kat laten wennen aan een reismand

Wanneer je een reismand hebt aangeschaft en je met je kat op reis gaat kun je van tevoren spullen in de box leggen die van je kat zijn. Op deze manier ruikt/herkent de vervoersmand al naar je kat voordat hij/zij erin gaat. Je maakt dan de reis zo comfortabel mogelijk. Daarnaast is het ook handig om een handdoek in de box te leggen. Je kat ligt dan zacht. Schrik niet wanneer je kat vreemde miauwende geluiden gaat maken onderweg, dit is zijn/haar manier van onvrede uiten.