• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Voer en drinkbakken

Merken
Catmate voederautomaat c3000
€89,00
Surefeed voerbak met microchip
€119,95
Catmate voederautom c20 2 porties
€49,99
Petsafe drinkwell platinum fontein
€59,99
Lief! voerbak dubbel girls roze
€16,95
Karlie northmate catch paars
€24,95
Lief! voerbak dubbel uni beige
€16,95
Banbury & co voorraadpot kat keramiek
€21,99
Surefeed voerbak afsluitbaar
€72,99
Catmate voederautom c50 5 porties
€77,99
Pomp + adapter voor catit waterbak
€25,25
Catmate voederautomaat 205c wit
€27,95

Voer en drinkbakken

Voer en drinkbakken

Kattenvoer- en drinkbakken zijn er in verschillende soorten en maten. Voor de kat maakt het niet uit waarin je zijn eten en drinken serveert. Toch kan het handig zijn rekening te houden met het gedrag van je kat. Sommige katten zijn heel speels en zullen geneigd zijn hun voer- of drinkbak te verplaatsen. Hierbij wordt vaak geknoeid. Je kunt ervoor kiezen om een voer- en drinkbak te kopen dat in een systeem geklemd zit. Hiermee voorkom je dat de kat ermee gaat spelen.

Plaatsing voer en drinkbakken

Wanneer je een voer- en drinkbak hebt aangeschaft is het belangrijk ze op een strategische plek weg te zetten. Plaats eten en drinken niet naast de kattenbak en zet de bakjes niet te dicht naast elkaar. Sommige katten zijn gevoelig voor de geur van de kattenbak en dit kan vervolgens de eetlust bederven. De bakjes mogen niet te dicht naast elkaar staan want wanneer je kat met haar pootjes in haar eten gaat graven belandt een deel van het voedsel in het drinkwater. Dit voer vinden katten over het algemeen niet lekker meer. Er zijn ook automatische voerbakken. Deze bakken doseren de portie brokken voor je kat per keer dat de kat komt; zo eet je kat dus nooit teveel. Daarnaast heb je ook opties die tussen simpele en automatische voerbakken inzitten zoals dispensers.

Soorten

Qua drinkbakken zijn er ook chiquere opties dan een simpel waterschaaltje. Zo heb je bijvoorbeeld waterfonteinen. Katten drinken graag stromend water, daarom zie je ze vaak uit kranen of plassen drinken. Dit effect kun je met een fonteintje nabootsen.

Hoeveel voerbakken heb je nodig?

Wanneer je kattenbrokken in hetzelfde bakje als waarin de gelei van het natvoer gezeten heeft, serveert kan dit gaan plakken en soms zelfs schimmelen. Dit wil je natuurlijk voorkomen: dus bij het wisselen van het soort voer moet je niet vergeten de voerbak af te wassen. Ben je in het bezit van meerdere katten, dan is het handig meerdere voerbakken te plaatsen. Laat maximaal twee katten uit dezelfde voerbak eten. Je weet dan zeker dat je altijd genoeg voer hebt staan.

Kijk ook ons bij ons speciale assortiment voer en drinkbakken voor grote katten!