• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Kattenvoer

Merken
Hagen catit design senses food maze labyrinth
€21,99
Banbury & co voorraadpot kat tin
€20,99
Royal canin urinary care
€79,95 €69,95
Biofood cat adult all-round & fit
€14,95
Trixie tx2 automatische voerdispenser
€28,99
Surefeed voerbak afsluitbaar
€72,99
Acana regionals pacifica cat
€52,95
12x beaphar nierdieet kat taurine naturel
€34,20
Petsafe drinkwell mini fontein
€37,49
Lief! voerbak dubbel boys blauw
€16,95
Lief! voerbak dubbel girls roze
€16,95
24x renske vers vlees maaltijd kat verse tonijn met zalm vezels
€25,20

Kattenvoer

Kattenvoer

Er zijn verschillende soorten kattenvoer die je je kat kunt aanbieden. Men gaat er vaak vanuit dat katten brokken horen te eten, maar dit is niet per definitie de beste voedingsvorm. Er zijn de volgende soorten kattenvoer: rauwe vleesvoeding (muizen, vogels, etc.), lucht gedroogde voeding, natvoer en kattenbrokken. Deze verschillende voedingsvormen zijn ook goed te combineren.

Rauw vlees

Rauw vlees is het gezondste voor je kat. Deze voeding voorkomt en herstelt zelf de gezondheid van je huisdier. Naast prooien uit de natuur kun je dit je kat ook thuis geven. Er bestaan kant en klare voedingspakketten die bestaan uit gemalen vlees in de juiste verhoudingen. Je kunt de voeding ook zelf samenstellen. Dat is wel veel werk, maar je weet dan precies wat je kat te eten krijgt.

Natvoer

Naast rauw vlees kun je je kat natvoer geven. Hieronder wordt verstaan: alle verhitte voedingen met vocht erin. Vocht in de voeding is namelijk belangrijk voor je kat. Bij natvoer kun je denken aan blikvoer, kuipjes voer en zakjes. Er is veel verschil in kwaliteitsniveau. 

Lucht gedroogde voeding

Minder bekend onder kattenliefhebbers is de lucht gedroogde voeding. Dit kattenvoer bestaat uit vleesproducten. Het vlees is gedroogd en bevat daarom veel rauw eiwit. Het kan verstandig zijn dit voer in water te weken. Op deze manier weet je zeker dat je kat voldoende vocht binnen krijgt. Vaak moeten katten wennen aan dit type kattenvoer.

Kattenbrokken

Ten slotte komen we bij het meest bekende kattenvoer: brokken. Belangrijk om te onthouden bij kattenbrokken is dat er weinig vocht in zit, het is dus belangrijk erop te letten dat je kat voldoende drinkt. Er zit veel verschil in kwaliteit van kattenbrokken. De ideale brokken bevatten veel vlees en weinig koolhydraten.

Voer op leeftijd

Er zijn heel veel verschillende soorten kattenbrokken. Wanneer je een kat via een asiel in huis neemt of hem van iemand overneemt, is het verstandig in eerste instantie hetzelfde kattenvoer te gebruiken als de kat kreeg op zijn vorige adres. Op deze manier kan de kat rustig wennen aan zijn nieuwe thuis. Ook is er kattenvoer dat speciaal is afgesteld op de behoefte van katten van bepaalde leeftijden. Deze brokken bieden een totaalmix van de juiste voedingsstoffen voor je kat, in elke levensfase.

Speciaal voer

Mocht je kat klachten hebben zoals bijvoorbeeld: blaasgruis, diabetes, schildklierproblemen of bijvoorbeeld last hebben van overgewicht? Laat je dan adviseren door een dierenarts, zodat je de kat de juiste voeding hiervoor kunt aanbieden. 

Afwisseling

Welk voer het beste bij jouw kat past is afhankelijk van de voorkeur van je huisdier. Probeer diverse soorten voer uit en wissel regelmatig brokken en natvoer af. Op deze manier breng je balans  in het dieet van je kat en bied je op deze manier het juiste kattenvoer aan.