• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Kattenluik

Merken
Catmate kattenluik voor glazen deur
€33,95
Petsafe kattenluikje grote kat transparant 4 standen
€23,95
Petsafe kattenluik handmatig tot 7 kg houtnerfafw
€27,95
Petsafe infrarood halsbandsleutel blauw
€19,95
Petsafe infrarood sleutel geel
€19,95
Petsafe infrarood sleutel groen
€20,95
Petsafe kattenluik four way
€21,95
Petsafe kattenluik small zilver/transparant
€18,99
Petsafe kattenluik tot 7 kg infrarood wit
€63,95
Catmate rotary kattenluik wit 4 standen
€30,99
Petsafe kattenluik small wit/transparant
€14,99
Petsafe kattenluik tot 7 kg aluminium wit
€42,95

Kattenluik

Kattenluik

Het kattenluik is ontstaan nadat men gaten in muren maakte voor de huisdieren om naar binnen te kunnen; het is een doorgang die wordt afgesloten met een luikje. De luiken worden vrijwel altijd in deuren geplaatst; hierdoor kan je hak- en breekwerk vermijden. Tegenwoordig kun je kattenluiken in allerlei verschillende formaten en diktes kopen waardoor er altijd wel een kattenluik te vinden is dat in jouw deur past. 

Voor in glas

Mocht je het luik niet in een deur kunnen of willen plaatsen, dan zijn er in onze webshop ook producten te koop die ook in het glas geplaatst kunnen worden. Let hierbij wel op de juiste dikte van het glas.

Toegang beperken

De meeste kattenluiken hebben een optie waarmee je toegang tot het luik kunt beperken: je kunt bijvoorbeeld instellen welke richting het luik op mag bewegen. Je kunt het luik ook helemaal afsluiten. Er worden vandaag de dag ook steeds meer “slimme” kattenluiken geproduceerd. De kat draagt dan een halsbandje met infraroodzender, magneet of RFID-transponder. Door middel van deze technieken kun je ongewenste gasten buitenshuis houden. Belangrijk is wel dat je kat geen hinder ervaart van de halsband.

Chip

Wil je andere katten buiten de deur houden en doe je je kat liever geen halsbandje om? Dan is het ook mogelijk om een kattenluik met chip aan te schaffen. Deze kattenluiken zijn uiteraard alleen geschikt voor katten die gechipt zijn bij de dierenarts.