• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Kattenbakvulling

Merken
Sanicat super kattenbakvulling
€15,49
Sivocat super soft
€17,95
Sivocat silicagel crystals
€13,99
Happy home solutions optimum hygienic soft sence
€15,99
Javame excellent system
€14,99
Sivocat fresh&clean
€17,95
Plospan houtkorrel
€12,99
Happy home solutions optimum hygienic odour control
€15,49
Happy home solutions optimum hygienic pure sensitive
€15,99
First quality absorbent usa
€27,99 €20,99
Javame excellent
€28,99 €19,99

Kattenbakvulling

Kattenbakvulling

Om te zorgen dat je kat met plezier op je kattenbak blijft gaan is het belangrijk de juiste kattenbakvulling te gebruiken. Een kat zoekt een schone, frisse plek om haar behoefte te doen. Het is daarom handig een klontvormende vulling te gebruiken. Je kunt dan gemakkelijk urine en ontlasting uit de bak scheppen en het kattengrind aanvullen.

Er zijn verschillende soorten kattenbakvulling:

·        Kattengrit (niet-klontvormend)
Deze vulling wordt gemaakt van klei (meestal bentoniet) ontdaan van vocht door middel van verhitting. Het kattengrit onttrekt vocht zonder klonten te vormen. Het is een goedkopere kattenbakvulling, absorbeert grote hoeveelheden urine en is tevens geschikt voor kittens. Nadeel van deze kattenbakvulling is dat sommige varianten erg stoffig kunnen zijn. De vulling is wat minder zuinig in gebruik omdat je vaker de hele bak moet vervangen om de kattenbak schoon te houden.

·        Kattenbakkorrels (klontvormend)
Is in de meeste gevallen gemaakt van klei (bentoniet) ontdaan van vocht door middel van verhitting. Door dit proces neemt de vulling het vocht op. De vulling vormt klontjes waardoor je de bak gemakkelijk kunt uitscheppen. De vulling absorbeert luchtjes en is zuinig in gebruik. Daarnaast is de vulling relatief stofvrij. Nadeel van deze kattenbakvulling is dat je dagelijks moet uitscheppen. Het kost je vijf minuten, maar wanneer je dit niet doet zal je kat de kattenbak onfris vinden. Deze kattenbakvulling is ongeschikt voor katten/kittens die kattenbakvulling eten. Dit heeft te maken met de klontvorming die in de maag kan ontstaan.

·        Silicaat kattenbakvulling
Deze kattenbakvulling wordt gemaakt van natuurlijk materiaal. Een bijbehorende eigenschap is dat het de ammoniak in de urine goed absorbeert. Daarnaast neemt deze vulling veel vocht op. Nadeel van deze kattenbakvulling is dat er een intensief industrieel proces aan vooraf gaat. Dit is slecht voor het milieu. Deze kattenbakvulling heeft een sterkere geur die door sommige katten als onprettig wordt ervaren. Tevens is deze vorm van kattenbakvulling niet geschikt voor kittens.

·        Biologisch afbreekbaar kattengrit
Stro, hout en papier worden hiervoor gebruikt. Het materiaal is bewerkt om geschikt te zijn voor de kattenbak. Het materiaal is milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Je kunt de vulling makkelijk weggooien en er is minder stof of uitloop rondom de kattenbak. Nadelen van deze kattenbakvulling is dat urine soms lastig uit de bak te halen is omdat dit naar de bodem zinkt. Sommige katten vinden de structuur en grootte van de korrels niet prettig en weigeren daarom de bak te gebruiken.

Op gebied van kattenbakvulling is het belangrijk verschillende varianten uit te proberen, je merkt dan snel welke kattenbakvulling goed bij jouw kat past. Wanneer je in verwachting bent is het belangrijk een kattenbakvulling te kiezen waarbij zo min mogelijk ammoniak vrijkomt. Dit kan je zwangerschap schaden. Lees hier meer over op onze blog!